ادامه روند روبهرشد پتروشیمی امیرکبیر از پاییز گذشته تا کنون
به گزارش بورسنیوز، پتروشیمی امیرکبیر از خانواده پتروشیمیهای الفینی کشور است که محصولات اصلی آن شامل پلیاتیلن سبک، پلیاتیلن سنگین، پلیاتیلن سبک خطی، پروپیلن، بنزین پیرولیز، بوتادین و رافینیت میشود.
همچنین پتروشیمی امیرکبیر از پتروشیمیهایی است که قابلیت تولید هم با خوراک گازی و هم با خوراک مایع را دارد. اگر چه خوراک گازی حاشیه سود بهتری را برای این پتروشیمی فراهم میکند؛ ولی عدم تخصیص خوراک گازی به این واحد تولیدی هم باعث ایجاد مشکل در عملکرد آن نشده است.
در انتهای سال مالی ۱۴۰۲ سود خالص شرکت به عدد ۳۱۹۴ میلیارد تومان رسید که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ رشد ۹.۲ درصدی داشت. در سال ۱۴۰۱ سود خالص شرکت برابر ۲۹۲۵ میلیارد تومان بود. در ضمن باید به این نکته اشاره کرد که در سال ۱۴۰۱ بخش زیادی از سود شرکت غیر عملیاتی بوده و شرکت علیرغم کاهش ۹۰ درصدی درامدهای غیرعملیاتی همچنان ۹ درصد سود بیشتری کسب کرده است.
جدول ۱:مقایسه صورت سود و زیان سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱، ارقام به میلیون ریال است.
در ۳ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ نیز شرکت عملکرد بسیار خوبی را از خود به جا گذاشته است. در مجموع در جدول زیر مشاهده میکنیم که عملکرد فروش بهار شرکت در ۱۴۰۳ هم نسبت به بهار ۱۴۰۲ هم نسبت به فصل قبلی یعنی زمستان ۱۴۰۲ رشد داشته است. در برخی محصولات این رشد به بیش از ۱۰۰ درصد نیز میرسد و در مجموع نیز نسبت به بهار سال گذشته شاهد رشد ۴۵ درصدی و نسبت به زمستان نیز شاهد رشد ۸ درصدی در فروش بوده ایم. در جدول زیر تغییرات فروش شرکت را با جزئیات بیشتر مشاهده میکنید:
جدول ۲ مقایسه فروش شرکت در بهار ۱۴۰۳، بهار ۱۴۰۲ و زمستان ۱۴۰۲، ارقام به میلیون ریال است.
بهطورکلی در فروش ماهانه شرکت روند روبهرشد را در ۴ سال اخیر شاهد هستیم. اوج عملکرد شرکت نیز در اردیبهشت و خرداد سال جاری بوده است که با اختلاف بسیار زیاد از سالهای قبل فروش شرکت رشد کرده است.
جدول ۳ مقایسه فروش ماهانه ۴ سال اخیر شرکت
در مقایسه صورت سود و زیان فصل بهار ۱۴۰۳ با زمستان ۱۴۰۲ نیز به جدول زیر میرسیم که در ادامه به تشریح آن خواهیم پرداخت:
همانطور که مشاهده میکنید شرکت در زمستان گذشته عملاً زیانده شده بود و در مجموع شرکت در بهار توانسته است با یک جهش خوب مجدداً به مدار سوددهی بازگردد. زیان زمستان گذشته نیز حاصل عوامل بیرونی و تصمیمات غیرکارشناسی مسئولان بود که شرکت را در آستانه یک بحران قرار داد، ولی شرکت توانست بهسلامت از آن عبور کند.
اما مطلب مهمی که در مجمع عنوان شد
در مجمع پتروشیمی امیرکبیر از طرف سهامداران به هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت مأموریت داده شد که به دنبال احقاق حقوق سهامداران در مورد نرخ یوتولیتیها بروند. در ۳ سال اخیر قیمت یوتولیتی با روند غیرمنطقی و غیرعلمی افزایش پیدا کرد که این امر باعث آسیب زیادی به پتروشیمیها و از جمله پتروشیمی امیرکبیر شد. علیرغم این افزایش نرخ باز هم پتروشیمی امیرکبیر روند روبهرشد خود را ادامه داد؛ ولی پولی که از جیب سهامداران با این نرخها خارج شد عدد بسیار بزرگی است که حتماً توسط پتروشیمیها و مراجع ذیصلاح مانند دیوان عدالت اداری پیگیری شود. نکته عجیب مصوبههای افزایش قیمت عطفبهماسبق کردن آنها بود که زیان وارده را دوچندان میکرد.
در مجمع عمومی شرکت از طرف سهامداران به مدیران ماموریت داده شد تا از طریق قضایی به دنبال اصلاح و تعدیل این مصوبه رفته و زیان حاصل از آن را به جیب سهامدارن بازگردانند، امیدواریم که با پیگیریهای لازم این امر اتفاق بیفتد، چرا که نه تنها امیرکبیر بلکه بساری از پتروشیمیهای دیگر و سایر سهامداران نیز از آن منتفع خواهند شد.